Bröllopsmeny

Bröllopsmenyer

Vi lagar mat av fräscha råvaror när de är som bäst.
Därför följer vi säsongerna när vi lagar mat.
Här nedan finns flera olika menyförslag;

Förrätter

Rökt laxpaket fyllt med avocado och kräftstjärtar, citronaioli och plocksallad
85:-

Klassisk skagenröra på grillat surdegsbröd toppad med örtolja och dill
75:-

Konjaksdoftande hummersoppa med handskalade räkor och västerbottenostflarn
85:-

Varmrökt äppelrimmad fläsksida med järnspisens grova honungssenap, hyvlad morotssallad
85:-

Getostpannacotta med picklade rotsaker, rågknäcke, smulad lufttorkade skinkchips
85:-

Rökt ankbröst med sockerärtsallad, grön ärtdip smaksatt med citron och sotad citron
90:-

Sallad dressad med prästostdressing, smörstekta kavringskrutonger, rostad blomkål och grillad lammkorv
85:-

Kokta vätternkräftor med grillat surdegsbröd, vispat smör och prästost från Falbygdens ost
105:- (augusti-september)

 


Varmrätter

Helgrillad fläskfilé med timjan- och enbärsdoftande blandsvampsås, potatis- och rotselleripuré
165:-

Grillad kycklingfilé med soltorkadtomatpesto, chips på lufttorkad skinka, honung- och rosmarinstekta rotsaker och basilikaolja, färskost
165:-

Grillad kycklingfilé, chèvrecreme, bakade småtomater, sötpotatisstomp
165:-

Helgrillad nattbakad ryggbiff med rosmarin- och rödvinssky, vitlöksrostad kulpotatis, bakad rödlök
185:-

Helgrillad ryggbiff med konjakspepparsås, potatiskaka och örtbakad tomat
185:-

Citrusglacerat ankbröst, apesinsky, friterad palsternacka, potatisspett
205:-

Färskostfylld helgrillad oxfilé, flamberad konjakssås, pommes Anna och fylld gratinerad tomat
235:-

Bakad torskrygg med semitorkade tomater, varmrökt sidfläsk i tärningar, citroncreme och örtslungad potatis
230:-

Kummelrygg med citronrostade rotsaker och betor, skaldjurssås med dill, picklad fänkål
220:-

Dillbakad lax med vinkokta blåmusslor, potatis och selleripuré, purjolöksallad och kräftsås
195:-

 


Desserter

 

Vaniljpannacotta med granatäppelkärnor och granatäppelsirap, tjock karamell
65:-

Rosmarin- och sirapsbakat äpple med citron- och vaniljparfait
70:-

Mörk chokladmousse med rostade hasselnötter, salt karamell och citrongelé
70:-

Chokladbrownie med chokaldganache, flingsalt och lemoncurd
75:-

Citron och lingonparfait, sockerkakskrutonger, cavamarinerade lingon
80:-

Färska jordgubbar i prosecco:- (juni-augusti)
80:-

Jordgubbs och limeparfait, sockerkakskrutonger
80:-

Osttallrik med lokala ostar, kex och marmelad
90-120:-

 

Dessertbuffé

Minipannacotta med båbärstopping
Chokladbrownie med lemoncurd
Chokladtryffel med chili
Hallonmousse med hallonsås
115:-

 


Övrigt

Tilltugg:20:- st
Tex: Ostpaj, tunnbrödsrulle med laxröra, smördegsnurra med bacon och västerbottenost (fler alt. finns)

 

Småplock 50:-
Oliver, ölkorv i bitar, tärnad ost, rotsakschips och tärnad melon

 

Vickning

Varmkorv med bröd, rödlöksrelish, rostad lök, senap och ketchup 50:-
Grillad chorizo med bröd, rödlöksrelish, rostad lök, senap och ketchup 55:-
Fylld baguette med tex kycklingröra, kebabröra, räkröra, eller salami/brieost 45:-

Info

Önskar ni möte med Järnspisen personal innan bröllopet, ring 0500481213 för att boka.
Viss provsmakning går att ordna, men inte alla rätter, ring för mer info.

Personal
Serveringspersonal kostar 300:- per person och timme
Kock/ hovmästare 350:-

Dukrulle dunicel 680:- / 25 meter
Dunilin servett 40×40 cm 6:- st
Löpare från 800:-

Utkörning
Kostar 20:-/km per bil och resa

Önskar ni hyra porslin till er bokning?
Det kostar 10 kr per kuvert och då ingår tallrik, kniv, gaffel och vinglas.
Allt diskgods, fat, skålar och ev. redskap lämnas tillbaka diskat.

(Vi reserverar oss för ev. skrivfel, oavsiktliga felaktigheter i information och förändrade priser)

 

By | 2020-07-01T16:30:02+02:00 mars 26th, 2018|Kommentarer inaktiverade för Bröllopsmeny

About the Author:

Facebook