Bröllopsmenyer

Vi lagar mat av fräscha råvaror när de är som bäst.
Därför följer vi säsongerna när vi lagar mat.

Mer info lägst ner!

Observera att nedanstående priser gäller fram till 31/12-2023, priser för 2024 kan inte i dagsläget offereras pga osäkra leverantörskostnader.

Här nedan finns flera olika menyförslag;

Förrätter

Rökt laxpaket fyllt med avocado och kräftstjärtar, citronaioli och plocksallad
110:-

Klassisk skagenröra på grillat surdegsbröd toppad med örtolja och dill
95:-

Konjaksdoftande hummersoppa med handskalade räkor och västerbottenostflarn
115:-

Varmrökt äppelrimmad fläsksida med järnspisens grova honungssenap, hyvlad morotssallad
95:-

Getostpannacotta med picklade rotsaker, rågknäcke, smulad lufttorkade skinkchips
95:-

Rökt ankbröst med sockerärtsallad, grön ärtdip smaksatt med citron och sotad citron
115:-

Sallad dressad med prästostdressing, smörstekta kavringskrutonger, rostad blomkål och grillad lammkorv
95:-

Kokta vätternkräftor med grillat surdegsbröd, vispat smör och prästost från Falbygdens ost
130:- (augusti-september)

 


Varmrätter

Helgrillad fläskfilé med timjan- och enbärsdoftande blandsvampsås, potatis- och rotselleripuré
185:-

Grillad kycklingfilé med soltorkadtomatpesto, chips på lufttorkad skinka, honung- och rosmarinstekta rotsaker och basilikaolja, färskost
175:-

Grillad kycklingfilé, chèvrecreme, bakade småtomater, sötpotatisstomp
175:-

Helgrillad nattbakad ryggbiff med rosmarin- och rödvinssky, vitlöksrostad kulpotatis, bakad rödlök
205:-

Helgrillad ryggbiff med konjakspepparsås, potatiskaka och örtbakad tomat
210:-

Citrusglacerat ankbröst, apesinsky, friterad palsternacka, potatisspett
240:-

Färskostfylld helgrillad oxfilé, flamberad konjakssås, pommes Anna och fylld gratinerad tomat
275:-

Bakad torskrygg med semitorkade tomater, varmrökt sidfläsk i tärningar, citroncreme och örtslungad potatis
275:-

Kummelrygg med citronrostade rotsaker och betor, skaldjurssås med dill, picklad fänkål
240:-

Dillbakad lax med vinkokta blåmusslor, potatis och selleripuré, purjolöksallad och kräftsås
205:-

 


Desserter

 

Vaniljpannacotta med färska bär och tjock karamell
80:-

Vaniljpannacotta med hjortrontopping
95:-

Rosmarin- och sirapsbakat äpple med citron- och vaniljparfait
75:-

Mörk chokladmousse med rostade hasselnötter, salt karamell och citrongelé
95:-

Chokladbrownie med chokaldganache, macaron, flingsalt och lemoncurd
95:-

Citron och lingonparfait, sockerkakskrutonger, cavamarinerade lingon
90:-

Färska jordgubbar i prosecco:- (juni-augusti)
90:-

Jordgubbs och limeparfait, sockerkakskrutonger
85:-

Osttallrik med lokala ostar, kex och marmelad
100-150:-

 

Dessertbuffé

Minipannacotta med båbärstopping
Chokladbrownie med lemoncurd
Chokladtryffel med chili
Hallonmousse med hallonsås
150:-

 


Övrigt

Tilltugg:20:- st
Tex: Ostpaj, tunnbrödsrulle med laxröra, smördegsnurra med bacon och västerbottenost (fler alt. finns)

 

Småplock 50:-
Oliver, ölkorv i bitar, tärnad ost, rotsakschips och tärnad melon

 

Vickning

Varmkorv med bröd, rödlöksrelish, rostad lök, senap och ketchup 70:-
Grillad chorizo med bröd, rödlöksrelish, rostad lök, senap och ketchup 80:-
Fylld baguette med tex kycklingröra, kebabröra, räkröra, eller salami/brieost 55:-

Info

Önskar ni möte med Järnspisen personal innan bröllopet, ring 0500481213 för att boka.
Kostnad för konsultation är 1500:-
Viss provsmakning går att ordna, men inte alla rätter, ring för mer info och pris.

Personal
Serveringspersonal kostar 350:- per person och timme
Kock/ hovmästare 400:-

Dukrulle dunicel 680:- / 25 meter
Dunilin servett 40×40 cm 6:- st
Löpare från 800:-

Utkörning
Kostar 20:-/km per bil och resa

Önskar ni hyra porslin till er bokning?
Det kostar 20 kr per kuvert och då ingår tallrik, kniv, gaffel och vinglas.
Allt diskgods, fat, skålar och ev. redskap lämnas tillbaka diskat.

(Vi reserverar oss för ev. skrivfel, oavsiktliga felaktigheter i information och förändrade priser)